Pjesma za TREN...

Dobrodošli na moj blog

19.01.2017.

Pitam se

Gdije mi je humor.. Nestao je.. Otišao je negdije...

18.01.2017.

Prvi i zadnji put...

.....kad sam bio u koloseumu s Fudom. Fudo je raskinuo a ja sam bio u vezi. Koncert je bio u koloseumu Aleksandre Radović a Dela nas zvao sa svojom djevojkom i još par djevojaka. Fudo je otišao s njima a ja sam otišao sa Sudom za rulet. Ja i Sudo je bio. Odma sam shvatio da je rulet mašina koja vara. Kako nije ni išlo a i nisam se trudio iskreno. Čisto da ubijem vrijeme dok se Fudo zabavlja. Posmatrao sam ljude oko sebe. Ko su ti ljudi? I zapazim da je jako jako malo muškaraca bilo. Odnos ako nije bio 3 na prema 1 ili 4 na prema 1 u korist žena. Pogledao automate sve žena za ženom. Pitao sam se zar je moguće da žene više kockaju neg muškarci. Ja sam potrošio 20KM i ulazni tiket na aparatu u kojoj mi je cura jedna igrala za mene jer je ne kontam to. Ja i danas ne znam kako to funkcioniše. Nit me zanima. Kad sve to sagledam, skontam da se žene generalno kockaju pa nebio to novac. Ja sam sve sam prošao u životu i škola mi je bila ulica. Jedino me Bog sklanjo da nisam u paklu droge i alkohola. Zato i pričam sam sa sobom jer sam dugo godina sam. I sad sam u fazonu opisa pjesme Bijelog Dugmeta "pristao sam bicu sve što hoće". Opis te pjesme nije da pristaneš na nešto, neg situacija kad si sve prošao u životu i kad ti neko kaže vrijeme je da se uozbiljiš. I evo ja sam u tom stadiju da nema više daj ovo daj ono. Još me srce vuče al razum mi govori da nema više lutanja u životu. Sve je interes samo te majka voli i ona daje jedini pravi savijet. I sad u moru žena teško je odabrat pravu. Pucaju brakovi a ne znaju zašto pucaju.

18.01.2017.

Ni hladan, ni vreo

3 put da Svemogući sprečava kraj.

18.01.2017.

Hladan kao led

Krenuo sam u Vienu da pronadjem svoju djevu. Nisam znao sto da radim isao sam tamo prvi put. Hladan kao led ubilo me beznadje. Austrija zamlja teska za hodace sivih cesta. Klasni mir i takve trice ustajala zabokrecina. Hladan kao led ubilo me beznadje. Stara Viena dobro ime ima. Lijepo ime koje znaju svi al' djevojke na ulicama nicemu ne vrijede i kriplovi su cesti i svakodnevna stvar rekoh spasi Boze Osterreich.

18.01.2017.

Duga noc

Santa leda i toga sam se bojao.

18.01.2017.

Svijetlo u dnu sobe

Plavičasti trag. Da li me prepoznajes o čemu razmišljam. Dim iz cigarete nosi moje sne. Gledam tvoje oči hladne daleke.

18.01.2017.

Prokleta mogućnost izbora

Uvijek baci na sudbinu.

17.01.2017.

Učinio sam sve.

" Svaki odabir je zapravo rješenje. Ono što nema rješenje je kao otrovno voće. Kada ne možeš napraviti ništa u vezi nečega, najlakše je odustati, najbolje rješenje je upitati sebe: " Jesam li poduzeo sve što je bilo u mojim rukama? " Zato jer je pravi problem izgubiti šansu koju si imao. "

17.01.2017.

Kad ti...

Osoba kaže da je hladna. Kad ti osoba kaže nema šta da ti ponudi. Kad ti osoba kaže da treba 20 dana da razmisli. Kad ti osoba kaže dva smo svijeta različita. Kad vidiš preko poruka da to nije ta osoba. Kad vidiš njene oči "hladne daleke". Kad vidiš nelogične stvari da se dešavaju. I sve me to tišti, a kad te to nešto tišti ti to odbaci. "Uzalud riječi, svud oko se prerasipaš. Previše daješ a ništa ti se ne vraća."

17.01.2017.

Rijesavanje tjeskobe

Sad postoje 3 opcije za rijesavanje boli. Dvije imaju te parametre a treća vala i ne znam.

17.01.2017.

Golemi

Kontam da je Hanjalic upravu kako rijesava svoje situacije. Opet ja sam kontra osoba od njega. Ne znam i sam sta da uradim. Želim samo da sam sretan i da se riješim tjeskobe. Predugo traje tjeskoba. A tjeskoba je uzaludna kad druga strana nema to.

17.01.2017.

Kao da sufliraš

Kao da ima nešto primamljivo pa si izgubila osijećaj. Tvoji potezi tako ukazuju. Ja sam sad pola pola. Pola mislim na tebe a pola razmatram opcije. Parametre sam postavio. Svaki dan analiziram riječi koje si sve rekla i te me riječi hlade, baš kao i tvoje oči. I moje oči postaju tvoje. Riječi tvoje iz dana u dan, baš kao kocka leda hlade jače i jače.

17.01.2017.

Noć za dan

Mjesec dana borbe s tigrom. Na početku je mala maca dok ga ne podigneš na noge. Tigar govori riječi koje te bole i hlade. Tigar nema ni osijećaj više. Mene tjeskoba u jutro fata i pokušavam terapiju da nadjem. Hodao sam danas tom ulicom i hladnoća mi vanjska nije pomogla da se ohladim. Želim da me brzo prodje da nastavim dalje. Znam i svoj sledeći korak kad me uhvati santa leda. Već mi polako puca film košto je tebi puko. Nije to pucanje filma neg sabiranje riječi koje si mi sve rekla i koje su me ohladile znatno. Apetit nikakav i san nikakav. Utučen i zamišljen bez snage. Pokušavam se isčupat al tjeskoba ne da.

17.01.2017.

Iskreno

Iskrenost je skup poklon i ne očekuj ga od jeftinih ljudi. Ja cijenim to. Suza je iskrena, nju nemožeš odglumit. Djela su bitnija od riječi i to sam naučio vremenom. Parametar stidnoća je bitna. Ti si mi vratila osmijeh, gest, hrabrost i humor. Sve sam ja to imao prije nekad samo sam s budalama hodao. Žene vole kretene. Teško je biti fin. Finoća je dobra al se zloupotrebi. Kad kreneš u vezu prva 3 mjeseca je fino. Sve ti ide a onda nastaje wifi uređaj i sve vodi ka propasti oba partnera. Trebaju ideje i razgovori. Nisu svi isti ima i vila i vilenjaka. Svezan na doku dugo vremena i čeka samo putovanje do kraja. Bojim se svoje hladnoće i pustoši koja bi nastala od stajanja.

16.01.2017.

Parametar biranje žena.

Interesantno da nijednoj ženi nisam ja prilazio. Stidnoća, strah od odbijanja. Lijep sam al stidnoća me ubila dugo godina. Samo po očima bi vidio da se nekom svidjam al opet korak nebi uradio. Tek kad popijem oslobodim se. Ostavljale su me bez obzira na skupocijene poklone i obećanja. Sve su se pokušale vratiti al ja sam bio onda i zauzet ili sam a povrijedjen. Prestao da vjerujem u ljubav nakon svih godina poraza i tamnice od 8 godina. Obratio sam se Bogu pa šta ja to radim više. Tražio sam odgovore u vjeri. Nele je u vjeri. Fudo i ja smo u to vrijeme bili u istom problemu. Izašli ostavljeni i bačeni da hodamo ulicama obezglavljeni. Nele nam je reko da tražimo jasne ciljeve "žena za sva vremena". Fizička privlačnost mora neka biti al ne do savršenstva. To je prvi parametar. Drugi parametar je bio da zna žena šta hoće u životu. Treći parametar je vjera. Četvrti parametar je bio stidnoća. (Pito sam se što stidnoća) To da zna šta hoće jest brak i djeca. Fudo je našao samo prvi parametar, za stidnoću vala i ne znam. Ja sam našao prva 3 al ne i zadnji jer sam ja stidan i sa svojih 32 godine. Svaki dan prelazim granice stidnoće.

16.01.2017.

Znam

Previše sam naporan. To je jače od mene i zato ti šaljem poruke. Valja meni do 11 čekati. Mjesec dana traje agonija s mislima o tebi. Vozim auto na pamet. Ne gledam cestu. TV ne gledam bez obzira što je upaljen.

16.01.2017.

Interesantno

Ti si se slomila oko veze dok nisi pukla. Ja sam imao poso-kuća i ti. Raja tu i tamo. Sad je obrnuto ja letim za tobom ti tu i tamo. Još da meni pukne film pa da kompletiramo priču. Al meni film ne puca tek tako. Ali svaki put ta karta kaže da si mi ti sudbina.

16.01.2017.

Svaki dan

Jednostavno srce te vuče. I hiljadu puta srce pogazi moj razum. Hiljadu puta bi nesto uradio al srce hoce njoj. To ti je ljubav. sve bi uradio za nekog do koga ti je stalo. Iz svake veze sam hrabriji i odlučniji. Svoje mane pokušavao da ispravim. Moje mane su bile prije vrline samo što su bile poklonjene drugim bezvrijednim dušama. A opet bi se ja zavuko s tobom do kraja. Takav sam kad volim. Možeš mi komandovati jer ja sam pas. "Moždane vijuge šeću svoje pse."

16.01.2017.

Teško vrijeme za matore

Tražim rijesenje. Želim da si sretna i vesela. Želim i ja da sam sretan. Neću da te zarobljavam. Sta je čovjek bez slobode. Da se zavlacimo ja neću. Opet te nebi zavuko. Jedino što ja ne znam jel' se ja zavlacim. Teška situacija. Osjećaj mi je super kad sam sa tobom. Malo sam ljubomoran. Možda treba da se odvojimo a možda ne. Sve bi vodilo katastrofi.Nisam pametan. Ja bi tebe al neću da me sazaljevas i da me na silu voliš. Teško do bola.

13.01.2017.

Oko

Baš ko pjesma Oko- kad si blizu. Kontam da sam hlad al nisam. Legnem i opet Nemogu zaspati. Miris tvoj. Kao da si tu. Ne zbog strasti, neg kog volim.

13.01.2017.

Cudno

Kad legnem opet mi fali tvoja blizina.

13.01.2017.

Kako , Šta

Postajem pust i sad sam i ja u tom stadiju. To je taj naš hlad. Dobra si ti a i ja sam. Čitav dan mislim o tebi al kako podgrijati 2 sante. Samo mi je čudno što mislim na tebe. Dal navika ili ljubav. Nemam tjeskobe.. Jutros je bila. Šta da radimo i sam ne znam. Pravi razlog al baš pravi i nije postojao. Upravu si treba vrijeme da pokaže.

13.01.2017.

Cigarete

Opet mi se ne ide na posao. Tjeskoba , znam po tjeskobi da nekog volim. Samo po tome znam. Beznađe. Nemoj citat, Nemoj da te moje riječi hipnotisu. Uzmi i više dana od 7. Ja ću jesti pa na silu. Neću ti slati slike. Neću da se vraćas iz sažaljenja. Znam da si pusta. Proći će.

13.01.2017.

Mrak

Tjeskoba je problem...

12.01.2017.

Slijep

Unistim sve što dotaknem. Pretvaram se u santu i šutnju. Beznađe i samoću. Postajem gospodar prstenova bez duše. Sve je spaljeno na zemlji. I to je ta vatra. Svijeća neka gori. Ja više neću imati žena u životu. To je taj moj led koji nastupa.

12.01.2017.

3:32

Opet nemogu spavati... Od pitanja i pod pitanja... Jednostavno potez se sam nameće. Suviše identična situacija. Figure su bile različite. Želje drugačije. Tvoju prošlost na početku sam odma znao i bez tvojih odgovora. Nije problem u tvojoj prošlosti. Stvar je dogovora i odricanja. Stvar je poštovanja i razumjevanja. Al sve u stranu al opet sudbinski mi taj potez nalaže da se odigra tako bez obzira na sve. Ne nabijam ja na nos i nisam takav. Već je 3:46. Ti spavaš dobro vjerovatno. Interesantno je to vjerovanje u Boga kako ko definiše. Pitanje je šta će ko žrtvovati za instituciju zvani brak. Ljubav te veže i pitanje je šta je ko spreman da uradi za ljubav i sreću. Ja sam se odrico svega za ljubavi. Prijatelja i prijateljica, mjenjao planove kako je ko htio. Jedino drugi se nisu odrekli tog nekog sebe. Ljubav ti je razumjevanje. Ljubav je svađa. Ljubav je ljubomora. Ljubav je iskrenost. Nisi ti ništa uradila i nema veze što sam ranjen. "Ranjeni vuk u snijegu." Interesantno je vjerovanje u žensko-muški odnos i žensko muški kako koja strana gleda. Žene neće vjerovati u muško-ženski a muškarac neće u žensko-muški. I to je to ja sam jednorog. Ja sve dam al bi s ljubavlju pobijego u tudžinu. Nekad imam osijećaj za ženu a nekad nemam, ja sam i ta zebra. Ja nemogu biti ljut i ja jesam prihvatio takvu kakvu jesi, dal si ti mene prihvatila kakav ja jesam. Al na stranu čitava priča jednostavno potez mora biti takav jer mi sudbina tako nalaže. Previše sličnosti a i različitosti. Klackalica. Imamo iste snove a mane stare. Rana cijeli lagano i polako u tišini. Moram malo i izaći. Ti si super osoba a i ja sam super momak.

11.01.2017.

Vaga

To je ta vaga u meni. U jednom trenu bi pohrlio u zagrljaju a u jednom pobijego. Čudno volim. Za ljubav bi dao sve. I umalo da me mercedes sastavi. Sreća neka opet. Kod mene je sve ne definisano baš ko jednorog. "Sta da radim gdje da idem, ako krenem gdje da stignem." "cijeli svijet se na me srušio.." Bojim se sebe da ne ohladnim.. Toga se najviše bojim. Znam sebe, sebe poznajem jako dobro.

11.01.2017.

Bitka

Najteža bitka je dobiti onu protiv srca.

11.01.2017.

Rasta

Ona budala počeo raditi na Bjelašnici i odoh gore da se opustim. I onda moram okrenuti novi list. Kad čovjek sumnja ja moram pobjeći. Ja ne znam ko si ti.

11.01.2017.

imam paranoje

sve mi se vrti po glavi. čas mislim ovo čas mislim ono. i ja ću se sam skloniti od šuhe po glavi. ne treba meni sumnja i dva različita iskaza jedne osobe i pritom izbjegavanje bez objašnjenja. Jednostavno te se bojim.. Volim te al jednostavno te se bojim. Svisnula si na jednom a sad sam ja svisnuo. Sumnja se u nas uvukla i to je to.

10.01.2017.

Cuvam u sebi jos sretne dane

Vec dugo nema od tebe ni slova ni rijeci al' nisam ni ja nista bolji, priznajem Duboka rana je to da vrijeme je lijeci za nju mi jos jedan zivot nedostaje Samo da znas da nikad' mi nece bit' svejedno zadrhtim svaki put kad' neko za tebe pita nekad' smo bili kao jedno a sad' smo dva svijeta razlicita Sta se to desilo s nama nikad' rekla mi nisi pred zidom sutnje jos stojim i zivim s' tim Moramo dalje ovako jer meni ti si previse znacila nekad' da sad' oprostim Cuvam u sebi jos sretne dane golubice, vjetar, nas nasmijane krupne zaboravljam stvari pamtim sitnice i tvoje lice

10.01.2017.

Mir

“Toliko je u životu bilo stvari kojih smo se bojali. A nije trebalo. Trebalo je živeti”

10.01.2017.

Susret

I kad odemo na kafu. Bolje bi bilo da šutimo i da se zagrlio. Nek rane same zacijele. Trebamo se samo zagrliti i bez pitanja se družiti.

10.01.2017.

Zaspao bi da mogu

Zaspao bi , valjda što sam se naspavao.. Prije nego što je trebalo.. Razmišljam o ljudima i njihovoj sklonosti ka otudživanju. Mobitel, igrice, društvene mreže. Ispijanje kafe i izlasci. Jel to život zbog čega se živi. Jel to srž života? To je u stvari bježanje od života. Životarenje klasično. Prođeš tu fazu kad se zaljubiš, i onda ko fol treba naći nešto novo da bi se zaljubio. Ne i tu će ti proći ljubav. Za život ti samo trebaju ideje al konstruktivne i koje se baziraju na realnosti. Kritika je dobra ako znaš šta ti neko hoće da kaže. Kritikom se neko uvrijedi a da nije dobro promislio o čemu se radi. Poštovanje je jako bitno, ako toga nema jebo ti ovaj život. Ljudi su se otuđili a i ja sa njima. Pokušavam biti svoj al i ja lagano tonem u depresiju ljudsku. Po običnom liftu znam da sam se otuđio a i drugi.

10.01.2017.

Misli

Malo sam odspavo. Treba mi toga malo. I opet misao na tebe i naše planove. Sav sam bio u planovima. I ono crtanje kuće i sve. Blago olakšanje što ćemo se vidjeti.

09.01.2017.

Ti si ta

Srce hoće tebe i nakon svega, jer ja za ljubav sve radim. Ja kad nekoga volim dao bi mu sve da bude sretan. Takav sam i ne dam srce svakom vjeruj mi. Samo me nemoj povrijediti. Iskren sam i moja riječ vrijedi. Samo trebaš reći šta ti želiš i ja ću biti za tebe tu. Odrekao bi se svega za tebe. Jer ova tjeskoba je istina. Ja znam koliko vrijedim al ti si me podigla iz pepela i tebi to dugujem. Ja cijenim to i zato sam išao s tobom do kraja. Lice mi je kamen i misliš da hodaš pored kamena. Mislila si da mi nije stalo. A što ovoliko patim za tobom budalo. Da mi nije stalo okrenuo bi se. Već je mjesec a ja tvrdoglav. "Sreća je slijepa ona prati samo tvrdoglavije." i Ti si ta osoba u onoj poruci kad si me pitala. Budalo ne daj da nam ovo uzmu. Kupila si me samo jednim gestom koji mi je falio svih ovih godina. I zato ne odustajem.. Kad mi je stalo borim se ko lav. Znam i tvoju pjesmu "čekala je jedna žena". Vidiš da te volim budalo ponosna. Sruši taj zid ponosa i uhrli u naš život. "ja bi za tebe bio sunce" "samo ludak kao ja."

09.01.2017.

I to si ti iz starog posta davno napisanog.

Tvrda je kora od kruha što tjera nas na dalek put, al' osmijeh od uha do uha, uz tebe bih mogao svud... Kroz san sam vidio dan, taj dan, kroz san ja čuo sam glas... Hodao ja sam na žici,na žici od lahkoga sna, skrivao srce u pticii i tebe sam tražio ja... Kroz san sam vidio dan, taj dan, kroz san ja čuo sam glas... Sve dobro u ljudima ti donosiš to, u meni, u drugima pobjedjujes zlo... Zlatne poluge sve sunce prosulo je tvome srcu da pozlati me... Sve se može i zna, srce snagu ti da kada blagoslov dobiješ ti ljubav sve pozlati... Na tvome toplome dlanu ja spustio sam glavu ko' da je cvijet, jer nisam te pustio samu, jer dječijm očima si gledala svijet... Kroz san sam vidio dan, taj dan, kroz san ja čuo sam glas... Sve dobro u ljudima ti donosiš to, u meni, u drugima pobjedjuješ zlo... Zlatne poluge sve sunce prosulo je tvome srcu da pozlati me... Sve se može i zna, srce snagu ti da kada blagoslov dobiješ ti... Zime promrzle me,al' sam borio se da ti ugledam sijaj kada dotakne me ljubav pozlati sve, ljubav pozlati sve.

09.01.2017.

Ufffff

Sjetim se filma u kojem ga pita što ste prekinuli. Kaže nije me zvala a nisam ni ja nju. Odustao sam onda. Ovaj mu kaže glupane radi jedne slušalice će te koštati veza do koje ti je stalo. To je fakat istina. Izgubio sam tako dosta cura radi ponosa i nekog inata. I zato sam zvao i bio naporan, jer nisam tjerao inat. Al ti si sve blokirala i Nemogu ti i tu ništa. I sad moram na posao a ne ide mi se.... Podocnjaci i suviše veliki..

09.01.2017.

Nesanica

Boli i djaba.. Skrati me muka.. Nemogu spavati, Slabo i jedem . Ko grana sam. Sušim se.

08.01.2017.

Pjesam za tren

Kako je sve ovo nastalo da se sam sebi jadam. Ja sam Sam od malena. Obdanište, Rat, Osnovna, Srednja.. Jedino me muzika vraćala u život. Stidan a ponosan na oca. Njegova narav a majčina ljubaznost. Mutant reklo bi se. Od oca sam pokupio i rad a stidnoća je moj odgoj. Sve je kasnilo kod mene pa i pubertet. Zato mi je lice mlado za svoje godine. uvijek sam čekao da meni cura priđe i tako sam 4 godine gledao u osobu koja mi se sviđala i otišla je a da se nismo upoznali. Smijali bi se u dvorištu jedno drugom i gledali se i dalje od toga nije bilo. Muzika me čuvala i onda sam slao pjesme sms-om. Žene su me ismijavale. Onda sam se povuko u sebe skriven da me neko ne povrijedi. Interesantno sve su se na kraju sijetile mene nakon toliko godina. Tu su na FB znaju tačno i pjesmu koju sam poslo kad me je povrijedila. "Zbog mene ne plači.." Dobar i fin al kreteni bolje prolaze od mene i to ti je prokletstvo danas. Kasnije sam skroz pomno slušao tekstove. Svi tekstovi su bili jednostavni do Azre. Igrali bi nas dva lika stidljiva igrica a njegova sestra sa filozofskog fakulteta je pustala Azru. Ništa nisam konto u tome. Toliko mračno da ne kontaš šta govori. Al uđe u mozak i nesvijesno pjevaš . Uvijek pitam šta ja to pjevam o čemu se radi. Nisam kontao i dalje. Interesantno mamile su me budale. "Dvorska luda" Rambo koji je inteligentan al se glupira. Ima intervju gdije kaže da je Azra suština. Kopalo me to što baš Azra i Jonny. Pregledo sam dokumentarce i skontao njegov život. Stidan i iskren a vidovit. Znao čitati misli a da ih skriva kroz poeziju. Svoj neki dogadjaj na ćošku odpjeva al samo njemu jasan i nikom drugom. "gledaš parole što strašno zvuče" a ima ih danas okačenih plakata sa nekim porukama. Počeo sam pomno da pratim ljude i pjesme u svim branšama. Od ljubanih, RAP, pa i do ovih nacionalističkih. Balašević me je uništio 2006. Samo vesele njegove slušam. D-mol mu neću oprostiti. Tuge i alkohola na kvadrat. Oliver me vraća na jadran i gledanje u more, al me nije doticao. Čorba jest radi djevojaka i nije čudo što je u književnosti Srbije. Al nacionalista al hvali Balaševića i poštuje ga. Fudo tek sad sluša Azru. Sad kontaš "obezvrijedila mi logiku" hahahahhaha e moj Fuke košta će te ova inventura... :) Strane slabije slušam radi engleskog. Samo ritam fatao. Toliko znam o tekstu da sam se počeo zajebavat i tražiti parodije. Da se nasmijem i da pobijegnem od svega. Uđem u restoran i neko mi nešto priča a ja fatam pjesmu u pozadini. Interesantno fatam i razgovor i pjesmu. Kad bi me nešto mučilo u tom trenutku znao bi pjesmu za taj tren. U ovom trenutku ima ih milon za ovaj tren. Kasnije gledam jel adekvatan spot za pjesmu. I to je analiziranje moje. Ja sve analiziram pa onda kažem. Moja riječ vrijedi kad kažem. Al svi lažu pa vala moraš dobro razmisliti. I uvijek me život na novo iznenadi bez obzira na bol u prsima i što mi je teško. Kasnije sam oguglao na tekst i onda se tražio u ritmu i adrenalinu. Da me trzne iz svega. Kad me pogodi pjesma u nekom teškom trenutku ja se naježim i to je bila zadnji put Jadranka Stojaković "Što te nema". Mogu se i naježiti i kad nema tuge. Pratim i gitaru. Vlatko je baš vrh, nije ni čudo što je Santana slao sina njemu. Rambo ismijava i to mi se sviđalo i tako opet intervju njegov i spominje Radovana 3-ćeg. Ja sam baš ko i on gasio 5 puta. I onda proslava neka je bila kad mi je reko da sam ja bas taj radovan. Probo sam na silu da gledam i ukapiro da fakat ima tih momenata kad fakat jesam taj lik. Ne u potpunosti al eto. Ozbiljan a ne kontaš da se šali u nekim trenutcima. "ajde nauči taj tekst majku mu.." hahahahah To sam ja i čekam da me vjetar odnese negdije. Ne postavljam zamke za djevojke i one me love. Vidim po pogledima al čekaju da priđem al ja jok. Dosta mi je pisanja Ćao , Šta ima, gdije živiš.. Sad je i novo "jel sam živiš" toliko prozirno.. Društvene mreže su izgubljene duše. Može se naći al rijetki primjeri. FB je reklama i sve se svodi na broj lajkova. FB kvari normalan život.. Moja su 2 uništena. Uvijek neka znatiželja proradi u čovijeku.. Teško da ima neko ko ja tu samokontrolu. Nemam kontrolu kad mi je haos u glavi. I pjesam izaziva šejtana, jedino je "tjeskoba kao nijemi svijedok" istina. Baš sam pitao Neleta gdije ja to griješim.. Može biti sve al zavisno šta tražiš u životu.. Kako sebe vidiš dugoročno. Ja sam ozbiljan i uvijek igram do kraja gdije ima smisla i logike. Otvoren za priču i dijalog kad me neko nešto pita. Nekad stidan i sam sebi neshvatljiv.

08.01.2017.

Bože dragi uzmi me.

Što me Bože patiš, kad ne radim ništa loše. Sve ove godine si me sklanjo od nečega. Uzmi me sebi jer ja ovako nemogu da živim. On neće da upali u nekim trenutcima. Gase mu se svijetla u nekim trenutcima, baš ko i moje oči. Namjerno ga sklanjaš da ne napravim ludost. I kad sam vozio brzo bio je čuvar pod tvojim okrivljem. "s malim krilatim stvorenjima dugo sam se prepiro" Daj mi put ili smiraj. Dole je na zemlji pustoš i sam znaš. Davao si mi signale kroz filmove i kroz život. Izroni me iz ovog ponora. Povedi me nekim putem iskrenim bez sumnje. Nemogu da životarim.. Dojadili su mi izlasci, igrice, novi ljudi, novi pokušaji. Umorio si me a ne bojim se. Daš mi snagu u nekim trenutcima al bol mi otkloni. Muzika me ne dodiruje i taj šejtan u tekstovima me ne dodiruje. "terase svijesti" Ugašen sam i cigare jedem. Mrtav sam a jedino radi majke živim. To me jedino drži od ludosti. "nisam za grad niti za ljude" Makni me otuđenja i interneta.. Makni me samoće, makni me i od budala koji ne znaju šta hoće u životu. Osijećaj za žensko si mi uzeo sad. Nista me ne dodiruje kao film THE GAME. Kad sam sasvim sam nisam razuman. Dani promiću, život bezvezan. Meni treba nešto da me pokrene Kako da izdržim to, sve je dosadno. Igra meni treba nepredvidiva Da mi dušu vrati, da ostvarim svoj san. Zakon svijetlosti i sjene poznajem al previše mi je. Pokaži mi kako voljeti. Probudi me dok je proljeće. Povedi me ja sam izgubljen. Pomozi mi da dušu, pomozi mi da dušu pronađem.

08.01.2017.

93

Jutrošnje verglanje i zabave oko auta su me vratile u 93 kad smo palili onaj tvoj golf da ideš na liniju. Sve finte iz tog doba sam pokušao i upalio je. Jutos je bila jača neg te godine al eto. Skoro pa sam zaboravio da si umro na moj rođendan. E kad se sjetim toga, ljudi ti čestitaju rođendan a tebi nije do života. Koja tama....

07.01.2017.

"krenuo sam u dubinu sobe s jasnom namjerom da materijaliziram nemoguće snagom poruke"

Sad kad je sve gotovo i kad si to rekla ne volim te, mogu da pričam o svojim greškama koji sam ja svijestan a nesvjesno uradio. Pričali smo o prošlosti ja o svojoj ti o svojoj. Rekla si da si levatila jednog muškarca i tu je moj prvi strah od tebe koji će me dovući do paranoje. Kako je vrijeme išlo ti si ipak bila super osoba. Ostavio bi Badoo samo da vidim imali te tamo. To je moj oprez radi moje prošlosti jer očito nisam poznavao osobu 8 godina. Drugo šta me je povrijedilo je slika s kolegom u kojem ga grliš i to u 2 slike. I to me je boljelo i tu si vidjela moju ljubomoru al ne toliku. I tako si mi bila misterija bas ko ja tebi. Pričao sam ti da ne volim žensko-muška prijateljstva, jer znam muškarce. Fataju na ranjivost žene i lijepom riječi klize kad si slaba. Znam sve muške finte. Čak sam i Farisa provalio i prizno mi je.. On je bio povrijeđen. Opet sam se ja dohavizo od toga al nije mi bilo svejedno. Nisam htio praviti scenu. Ja ne kažem volim te i ljubavi ja to djelima pokažem. Po štipanju bi znala da te volim,a ne po maženju jer to vodi ka nečemu a to je iskorištavanje. Po diranju naočala i po riječi kad bi rekla "meni za ljubav". Pa i kad mi narediš ja pristanem. I koliko bi volio njemački ćilim, opet je čerčil pobijedio. Nabrojao bi ja još al ispadne nabijanje na nos i opet bi šutio. I davanju stana i tako to možeš znati da mi je stalo. Riječi nije bilo i to ti je ono što ti je falilo. To ti je muškarac djevica u horoskopu. Nema romantike i suviše je jednostavan a ne komplikovan. Planiram i analiziram. Kad kažeš treba ormar ja vec kontam kako stvari iznijet prije tog ormara. Misliš da te ne čujem a pomno te čujem. Baš kad si rekla za onog da je inteligentan i tu je moj strah opet se uvukao. Al opet sam ti vjerovao uprkos tim navodnjavanjem prema tim ljudima. Jbg mene je strah povreda, al ti si me otključavala. I nakon tog odlaska u kino sama ja sam bio u šoku a poslije toga i trudnoća. Ja sam sav bio u paranoji i tu je ta moja reakcija u kojoj sam šutio. Nisam te napado i bio sam smiren. I onda kad si rekla da si dobila tu je moje olakšanje bilo i ono iskreno ljubavi. I onda si bila u šoku kao ja sve glumim. I onda si vjerovatno tražila nešto kod mene na FB , ja fakat sem ovog nista nisam krio. Bio je taj zahtjev za porukom jos od 2015 koji nisam briso. Kasnije sam ja zvao i tu Nermu u onom "bezdanu" da nije ko šta govorio. Napado i klele su se obije da nisu. I tu je moje srljanje i paranoje da ima drugi frajer. I jednog i drugog sam pratio na FB. Al sve očajni potezi. Sam sam i nemam skim da pričam a nemam odgovora. Pisao po zidu stihove i na kraju ispadnem luđak sve gore od goreg. Da ti opet ne pravim scenu u kuci , otišo sam do Almedine da dam stvari. Teško je kad si sam i sve je to bezdan i paranoja. Predpostavke se sve vrte oko mene , kao i hipoteze bez pravih dokaza. I zato je ono Možda Zmija a i to Zmija je predrasuda.. Jer ne znam, jer lutam i niko ništa ne priča. Prava zagonetka, baš kao i ta poruka na viberu u muškom rodu proći će. Šta treba da mislim iskreno. Da se nađeš u mojoj situaciji isto bi postupila kao ja ako ti je stalo. Vrisnuo sam na Alipašinoj al zato što mi je stalo. Tek kad me pritisneš pokažem emociju. Ja znam da sam te povrijedio al ne svijesno. Greška u komunikaciji i mojim pojimanjem ljubavi. Ja te sklanjam s krila jer to povlači strast koje smo imali. A opet kontra efekat ja te ko odbijam. Taksi nisam skonto jer se ne vozim pa i ne kontam baš u nekim trenutcima..Baš kao i onu što sam poslo u pekaru AS. Nekad se isključim. Poželim mir od onih budala na poslu. Sakrijem ti se ja u stomak jer sam djete stidljivo i to me po dresovima možeš skontat. Prsten je bio iskren al ne romantičan. Htio sam samo da uzmeš ono što ti se sviđa jer šta god sam ja uzimao u predhodnim vezama to se nekom nije sviđalo. Znam ja svoje greške. Al ja sam želio isto što i ti al po redoslijedu a ne da te zarobljavam trudnoćom. Nikad te nebi ostavio i da smo hodali dovijeka. Pas njemački ovčar. Majci te nisam vodio radi bruke u sobi koju i vidim sad. Neuredno za osobu do koje mi je stalo. Perfekcionista i to mi je mana, jer moj imenik je sav u imenu i prezimenu. Al sa vremenom sam popustio u svemu. Umorio me život i to je ta tetovaža što stoji oko jedne želje. Ona je uvijek grana bez liske koju sam očekivo da procvijeta. I cvijetalo je to lagano do prvih vjetrova sumnje. Puhali smo jedno u drugo i maknuli lišće. Komunikacija nula bodova. Oboje smo jaki a unutra izgleda pravo slabi. Zato te i nisam pito kako si jer sam mislio da si jaka. Ja jak al stidljiv i bio sam gladan na roštilju al nisam smio da se blamiram. Čudan do bola i sam sebi neshvatljiv. I žao mi je za Dejlu al čista moja predrasuda. I zato sam uvijek ti govorio da pričamo kad te nešto muči i tišti. Hamburger razgovor i moja prepirka je bila zasnovana na tome što si bila gladna a meni bilo žao toga. Nisi dala da ispravim i ja sam se ušutio. Al dobronamjera i nije zlonamjera. Ja sam dobro i jedino što te se sad fakat bojim da sutra u braku ne svisneš. Ja znam i tvoje greške gdije će muškarci pobijeći a gdije sam ja nastavio. Savijest mi je čista, malo pritisak u grudima i misli na tebe su tu svaki dan. Žao mi je fakat i znam da sam čudan al to je odličje mog horoskopa. (http://www.horoskopcentar.com/natalna-karta/225-muskarac-djevica.html) takav sam i to je istina. Ja ti kažem za dugu haljinu samo da te sakrijem od muških pogleda, jer znam muškarce i svaki dan mi pokazuju slike po viberu šta rade. I taj viber mi je bio paranoja pa sam i onako reagovo jer je odraz moje prošlosti. Sad smo se poubijali i jedno drugo teško ranili. I zato kažem ne volim te a to je laž a zagrljaj je volim te. Ne bitno više. Reko sam sve iskreno. Kao i jucer Ruke su mi bile slani pijesak sanjao sam te. Ruke su mi bile na oltaru mnoge godina. Zaronjene stijene plaču svjetlost počinje, tihim mijenjanjem mojih pobuda. Kao i jučer iza zavjese. Možda na mom licu nađes tragove sjećanja možda ne razumiješ, ali volim te Krenuo sam u dubinu sobe s jasnom namjerom, da materijaliziram nemoguće snagom poruke. Razuzdanost histriona blisko odzvanja neka drugi broje križeve. Kao i jučer iza zavjese. Ono što me stalno plaši zvuči poznato možda ne razumiješ, ali volim te. Otkud osjećaj da gubiš pouzdano zaleđe. Umjetnost te čini jačom nego što pretpostavljaš. Možda tvoja slutnja vara, Možda umišljam htio bih da budeš sretnija. Kao i jučer iza zavjese. Igrat ću pred tobom opet ulogu pjesnika. Možda ne razumiješ, ali volim te. Gledaj kako konci aluzije prodiru u svijest. Ni tjeskoba kao nijemi svjedok ne vrijedi suviše. Stajao sam na peronu ljeta gospodnjeg, Moglo je biti prošlo stoljeće Kao i jučer iza zavjese. Zamisli da brdo slika putuje svemirom možda ne razumiješ, ali volim te.

06.01.2017.

'' Katkad te život tako preoptereti da ne znaš tko si bio na početku. ''

Ovaj posao me je košto svega. Ostajanje dugo a i mobitel zabrana, tako da inventuru radim ugašenih očiju. Sit sam svega a i laganja najviše. Zato sam i oprezan. 4 puta mislim prije neg što se odlučim. Moja je ljubav čudna, ja krijem i od zle misli nekog drugog. I to kad izađe u današnji svijet, ja sam čudak. Naučio sam Božije znakove i svaki se poklapa nakon onog tripa na Bjelašnici. Čitanje ljudi je jako opasno. Tamo gdije sam ja nastavio s preprekom u vezi, drugi će odustati. "lice moje predodzbe rubna fikcija" "htijela bi da te nema al ni to ne ide." Težak sam ko crna zemlja i sjetim se statusa "ostavi me, da mogu i sebe bi sam ostavio." Pouku mogu izvuć a to je da mogu da vjerujem ljudima i da se mogu zaljubiti. I kad vraćam postove iz 2006 i šta me mučilo tad vidio sam da mi je isti cilj bio. Žena i djeca. Tad mi je i ona Dalila rekla da puno zrelije gledam od starijih ljudi. Al ja koliko sam dobar ja sam te vratio sadašnjem mužu. "Bog ti da đavo uzima"... "izvještaćen,bijesan, neshvaćen." " Ili voliš, ili mrziš. Ako probaš oboje u isto vrijeme, eksplodirati ćeš. " A čudno al ne mrzim a čak i ne kunem. "da se vratiš hiljadu puta u taj dan, hiljadu puta bi te izdali i tome nema lijeka." danas ljudi ne kontaju neke afekte ili kontaj al fataju se ko pjan plota da bi pobijegli u ono što jesu. Upali smo u voz nas dvoje izgubljenih duša i ja sam igrao do kraja. I eto sad je kraj. nisam ljut. proći će me. Digli smo jedno drugom cijenu. I kad te vidim ja cu se pozdraviti s tobom. Imam jednu manu a to je da sam zamišljen i odlutam u snove gdije sam sretan jer me mašta još čini živim u ovoj pustoj duši. "Da to sam ja". Magazin - Samo navika Privikne se covjek na sve, i ti ces znam jedan dan morati otici od mene, Samo to ne cini sad, i pusti me da mislim da jos nije kraj Otkidas se od mene ti, k'o latica koja kaze da me vise ne voli, Moci cu na kraj sa svim, da trenutak ja jos samo sebi prevarim Samo navika stara navika, da te ljubim jos mi ostala, Koga tjesim koga varam to, kad te volim nije normalno, S ljeve strane u grudima, nesto ne da mirno zivit ljudima, I kad prode sve nek' samo navika ostane... https://www.youtube.com/watch?v=zGQ8k9eKkQo

06.01.2017.

Daj da te pratim i da budem sena

Pusto i hladno a nebi da se udaljimo. Ti si ono što me podiglo i ojačalo u nekim namjerama. Nebi da poklonom srce nekoj drugoj jer tebi to dugujem.

02.01.2017.

Stara navika

Izvini sto sam usla bez kucanja, to je samo stara navika. Žao mi je sto te vidim umornog neispavanog, nepocesljanog. Svako dobro u sebi krije mrvu zla ja nase hocu sada da ubijem. Bijele rijeci, stari zidovi jos cvrsto stoje izmedju nas. Ne zovi me, ja nisam bila za tebe ne zali za onim sto proslo je. Bili smo mladi da bi prastali. Sad se brise i blijedi sve sto volim i sto vrijedi. Dva puta isti san se nikada ne ponavlja.

01.01.2017.

Logika

ne kontam šta se desilo ni sam. treća osoba.. ko je treća osoba.. dal je neko iz moje prošlosti uništio ovo. Bog mi je svijedok da nisam... Ludo do bola.. Ko je ovdije normalan...

Pjesma za TREN...
<< 01/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031